Kyckling- och skink pastasallad, jordgubbssmoothie med nötter, kycklingwrap, bad girl och stuvade makaroner med falukorv.

Dags för lite söndagsuppdatering av helgens mat. Har denna helg tagit det superlugnt, första helgen med vila sen sommaren, så var verkligen dags. Har slappat med en kompis i fredags, gått på stan och haft filmkväll med älsklingen igår och idag ska jag ha lite hemmaspa och ikväll hjälpa en annan kompis som flyttar under dagen att packa upp i sin nya lägenhet.

I fredags så hade jag en kär vän på lunchbesök, så tog då lite av pastasalladen från kvällen innan. Utökade den med lite till sallad, delade och hackade kycklingklubban som även den blev över kvällen innan. Värmde och stekte lite skinkbitar från frysen, skivade en mozarella och ett päron, så hade man trollat fram en superduperlunch pastasallad a la Sanna =)

Kyckling- och skink pastasallad 



Senare under dagen gick jag en skön promenix med en annan kär vän, och på kvällen käkade jag mat på tågstationen och hade filmmys med en tredje kär vän. Jag åt fläskmedaljong med tzatsiki och vännen tog en hamburgare på stationsrestaurangen. Det dög väl, men tyvärr hade jag lätt kunnat göra det bättre själv. Senare gick vi till hemköp för att köpa snacks. Det blev kanske lite ovanligt snacks för en fredagkväll. Jag köpte frusna jordgubbar, naturell yoghurt och en nötmix. Vännen köpte blåbärskräm, mjölk och "start".

De frusna jordgubbarna värmde jag lätt i micron, mixade med stavmixer, hällde i yoghurten och mixade lite till. Ta daa så hade man en supergod smoothie helt utan socker.

Jordgubbssmoothie med nötter



Vännens fredagssnacks. Måste ju visa upp hennes också ;) hehe.



På lördagen tog jag och min käresta en skön tur på stan. Inhandlade lite glitter på makeupstore, lite trosor och en del till min outfit nästa lördag. Kärestan köpte även lite joggingkläder och ett par byxor. Kände mig stolt över honom som köper träningskläder =)

På lunchen åt vi på Hälsofreak (http://www.halsofreak.se/page000.aspx), min nya favvorestaurang. En nyttig restaurang där man får veta exakta kcal i alla måltider och det är mycket gott. Jag åt sweetchili-kyckling-wrap och killen tog en taco-kyckling-wrap.

Kycklingwrap



Efter lunchen gick vi till Storan och tog något att dricka. Jag fick en drink av killen. Blev en så kallad "Bad girl". I den fanns lite bailys, vodka, kaluah, jordgubbsmojs, grenadine etc. Supergod =)

Bad girl



På kvällen så var både jag och killen ganska mätta från våra wrap på lunchen så jag gjorde bara lite stuvade makaroner med falukorv och stekt sparris.

Stuvade makaroner med falukorv



Nu ska jag förvandla mitt vardagsrum till ett spa. Tänkte mig ett fotbad, klippa och fixa naglar och peeling i ansiktet =)

Ärtsoppa och pannkakor, syrrans fläskfilé i ugn, makrillsallad, mormors högrevsgryta, grön ärtsoppa och kyckling i ugn med pastasallad.

Oj det blev en lång headline denna gång. Råkade visst glömma lite förra gången jag skrev här så här kommer en massa spännande =)

Ärtsoppa och pannkakor



Inte så mycket att skriva här, vanlig ärtsoppa på tub/rulle med den bästa och enda senapen som gäller, nämligen Johnny´s senap =) Är faktiskt riktigt gott och billigt med ärtsoppa.

Pannkakorna åt jag med lättkesella och skivad banan på. Riktigt gott och man blir galet mätt.



Var ju i Göteborg för några veckor sedan och då gjorde syrran en smarrig form med fläskfilé, mozrella och matlagningsgrädde som hon serverade med couscous. Mycket gott och väl tillagat =)





Häromdagen blev det en vanlig makrillsallad till lunch. Enkelt men gott. Hade denna gång kiwi i salladen och ett ägg till för att lyxa till salladen lite =)



I tisdags var jag och hälsade på Papsen med fru och barn och även mormor, morfar och mamsen hälsades på. Denna gången kunde även killen hänga med. Supermys. Mormor bjöd på en riktigt god höstgryta gjord på högrev med bland annat trattkantareller i. Mmmmmm. Jag fick med en matlåda hem.



Någon gång ska jag bli lika duktig som mormor på grytor (och som mamma på dillkött)

Grön ärtsoppa

Igår kväll så provade jag något som jag alltid tänkt göra, en grön ärtpuré. Dock blev det lite simmigt så blev en grön ärtsoppa som jag åt med pannbiffarna från häromdagen. Soppan gjorde jag så att jag kokade lite frysta ärtor i vatten med grönsaksbuljong. Sen mixade jag ärtorna med lite av spadet, en liten hackad rödlök, salt, pepper och lite creme fraish. Sen va den klar =) Enkelt och gott. Nästa gång ska jag prova med vitlök i.



Pannbiffarna med mozarella och soltorkade tomater.



Ikväll så gjorde jag kyckling i ugn med pastasallad under tiden som jag och killen hade lite spa i badkaret =)
Började med att tina kycklinglåren och sen hade jag på salt, peppar, olivolja och lite citronsaft och så skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 40 min (50 om de är större). Under tiden som de var i ugnen badade jag och killen och hade vårt nya badskum "harmony" och skrubbade varandra med vår nya "loofa-handske". Mys mys.



När kyckligen var klar så lät jag den vila under lite aliminiumfolie och kokade pasta och hackade lite grönsaker. Snorde även ihop min chilisås fast denna gången med lätt kesella istället för creme fraish. Mycket gott.

Resultatet blev detta:



Puh nu var alla maträtter klara och inlagda idag. Tänkte bara avsluta med att jag inhandlat lite nytt smink och nya hårvårdssaker. Lite serum för att göra håret blankare, torrschampoo, superduper maskara etc. Tänkte att man behövde lite nytt nu i höstmörkret.



Nu blir det lite popcorn och sen mysa med killen.
Ha det toppen i höstmörkret.

Kiwi, bacon med stuvade makaroner, pannbiff med mozarella och soltorkade tomater och lite popcornkrydda

Har varit lite dålig med uppdatering denna vecka, försökte nämligen att rensa frysen på matlådor i veckan så har inte lagat någon spännande mat. Blir desto mer mat nästa vecka =)

Här kommer helgens utbud:

I fredags skulle jag och killen iväg båda två så slängde bara ihop lite stuvade makaroner med bacon. Men är faktiskt ganska gott, inte sååå nyttigt bara :P



Har fått lite "dille" på kiwi nu och har märkt en sak med den frukten. Den ska ätas när den är riktigt mjuk. Kiwin blir mycket mildare och godare i smaken då =)



Idag så skulle jag lära "kompisen" att laga mat igen så körde på pannbiffar med mozarella och soltorkade tomater. Recept på detta:

I pannbiffarna:

3 dl mjölk
1 dl ströbröd
500 gr blandfärs
1-2 hackade lökar
(1 ägg)
salt
peppar
4 hackade soltorkade tomater
1 hackad mozarella

Blanda detta, börja med att hälla i mjölk och ströbröd i en bunke. Låt ströbrödet svälla och sen i med salt och peppar. I med köttfärsen och blanda väl. Sen i med hackade löken, soltorkade tomaterna och mozarellan. Blanda väl igen och forma pannbiffarna. Provstek en superliten biff och krydda ev mer med salt och peppar sen. Häll stekstyn i en kastrull mellan stekningarna med pannbiffarna och gör det till en gräddsås.

I gräddsåsen:

Steksky från biffarna, 3 dl matlagningsgrädde, kinesisk soya, salt, peppar, lingonsylt och spad från ättiksgurka.

Servera detta med potatis, lingonsylt, ättiksgurka och valfria grönsaker =)



Efter pannbiffarna så blev det lite hemmapoppade popcorn. Har haft "dille" även på det i helgen. Ätit det 3 kvällar i rad, men ska låta bli ett tag framöver, hehe. Ni kan kalla mig "Poppy", kvinnan som älskar popcorn. Var även på bio igår och såg "I rymden finns inga känslor". Superbra film, kan verkligen rekommenderas. Men köpte även där popcornkrydda med smörsmak. Men måste erkänna, smakade väldigt lite. Blev mest gult på poppisarna.



Prova gärna kryddan själva, kostade bara 19 kronor. Men jag blev lite besviken. Hade ju förväntat mig att de skulle smaka som på bio. Men de berättade igår på bion att popcornen där har ngt kokosfett och smörextrakt på sig för att smaka som de gör, så går alltså inte att köpa den smaken, illa.

Nu läsa lite bok och sen sooooova efter en lång men rolig jobbhelg. Imorgon är det skola igen.

Göteborg, skaldjursbuffé, svampsoppa, tårta, saffransräksås och tacos.

I helgen har jag varit i Göteborg och firat lillasyster som fyllt 20 år. Det blev fest och kalas i dagarna två, samt massa mys med familjen och släktingarna. På 20 års festen blev det till förrätt en supergod svampsoppa med blandad svamp, grädde, sambal oelek etc. 



Efter förrätten blev det skaldjursbuffé, häääärligt. Där fanns musslor (som jag inte åt), krabba, havskräftor, räkor och massor av gott bröd. Havskräftor var en ny upplevelse (vad jag minns). Smakade lite mildare än våra insjökräftor och var lite annorlunda, men mycket gott. Brödet kom från en speciell brödbutik i centrala göteborg. Minns inte, återkommer med namnet på butiken. Men helt sjukt gott. Smakade som det godaste filmjölksbrödet någonsin med frukt och mandel i =) Alla skaldjur var ju även helt färska så det var en sensation för munnen =)



Till efterrätt hade mammas killes dotter bakat två underbara tårtor. Blev min enda sötsak veckan då jag slutat med sötsaker förra måndagen. Hade bland annat frysta --> tinade hallon i, sååå gott =)



Rosa.



Grön.

Dagen efter så blev det ju lite räkor och musslor kvar så jag snorde ihop en god pastasås. Hackade och stekte lite gul lök, färska champinjoner och bacon. I med creme fraish med saffran och tomatsmak och en liten burk lätt creme fraish. Sen låter man det koka och har i lite salt och peppar. Och sist i med de skalade räkorna så de bara blir varma. Syster hade lite blandad pasta så blev en färggrann kompott. Till det hade jag rårivna morötter =)



I helgen så hade killen lite tacomys med grabbarna så blev lite rester över av tacosen. Så jag gjorde en "nyttigare" tacotallrik till kvällsmat ikväll. Hade i princip allt på utom något bröd till. Hade dock en hel del creme fraish och ost, vilket gör det lite mindre nyttigt, men mycket godare =)



Detta va min helg i götet =) Superhärligt men saknar redan släkt och vänner.
Imorgon ska jag laga något tänkte jag, flera dagar sen jag gjorde något i mitt egna kök nu.



Kycklingsallad med chilisås, Broccoli- och kasslergratäng, köttfärssås med färsk pasta och lättkesella med satsumas

Så var det dags för lite nya bilder igen. Denna gången lyckdes jag med två nyttigare alternativ riktigt bra, och gjorde en dunder köttfärssås.

Till en början så gjorde jag en kycklingsallad igår. Hade lite frysta kycklingfiléer hemma som jag tinade, skar i avlånga bitar och snabbmarinerade i salt och sweet and sour sås =) Sen blev det ner i pannan med dem. Under tiden så hackade jag lite grönsaker. Blev en ganska enkel sallad med isbergssallad, gurka, paprika, morot och salladsost. Det speciellt goda med denna rätt var såsen tyckte jag. Gjorde en vanlig chilisås fast bytte ut creme fraishen mot gräddfil (vilket gjorde den mindre fet och mildare), jag tog även lite mindre sweet and sour sås i. Mycket god och mild sås och passade perfekt till den stekta kycklingen med lite drag i =)



Sen på kvällen så skulle jag lära en kompis att laga lite mat och hade lite kassler hemma så vi snorde ihop en broccoli- och kasslergratäng med lite extra i. För att kompisen ska få receptet här så skriver jag denna gången lite mer utförligt hur vi gjorde =)

I gratängen hade jag:

ca 400 gr kassler
1½ knippe färsk broccoli
½ röd paprika
1 hyvlad morot (hyvlar tunna bitar med potatisskalare)
1 röd lök
1 gul lök
1 burk hela champinjoner

Allt detta skivas i lagom stora bitar (jag gillar lite olika storlekar) --> Steks sedan snabbt i pannan med olivolja och läggs i en bunke.

Sedan svänger man ihop en äggstanning som innehåller (denna gången):

4 ägg
5 dl mjölk
salt
peppar

Blanda allt det stekta i en ugnsfast form, på med äggstanningen och sen på med riven ost och så in i ugnen på 200 grader ca 30-40 min, klart =)



Ikväll så blev det en supergod köttfärssås med färsk spenat pasta i lite annorlunda tappning. I köttfärssåsen hade jag denna gången gul, röd och vit lök som hackades och stektes. Sen i med blandfärs, hyvlad morot och så steka ordentligt. Sen i med tomat på burk, creme fraish, tomatpuré, majs, ketchup, lite vatten, SWEET CHILISÅS, salt, peppar och KANEL. Vet att det inte är så vanligt med kanel och sweet chili sås, men suuupergott i, jag LOVAR =)
Serverade detta med stekt sparris.



Till efterrrätt så delade jag på en satsumas och hade i lite lättkesella. Gott gotti gott gott =)



Så där ja. Nu blir det götet imorrn, mycket skoj att fira lillasyster som blivit 20 =) Sen kanske det kommer upp lite mer spännande som jag ätit där i helgen. Hare gött!!

Bacon- och kantarellsås med pasta, korvstroganoff, myskvällsmat och piratfest.

Nu är det måndag igen och man går tillbaka till rutinerna. I helgen har det varit jobb lördag och söndag, samt lite festligheter på fredagen och lördagen. På fredagen var den en kompis som fyllde år och på lördagen var det jobbfest med lite pirattema. Sen var man ju lite seg på jobbet på söndagen och råkade smälla huvudet i en metallkrok, men men sånt som händer. Har en liten bula med två jack på ögonbrynet nu :P haha.



Piratbild med två kollegor.

I förra inlägget skrev jag ju att jag skulle laga bacon- och kantarellsås med pasta, och det gjorde jag. Det blev helt sjukt gott. Jag hade knaperstekt bacon, förvälld och smörstekt kantarell, gul lök, creme fraish, matlagningsgrädde, salt, peppar och timjan i. Såååå gott. Sen hade jag färsk bred pasta till. Mmmmm.



Sen på söndagen efter jobbet när man var lite lagom sliten så lagade sambon god mat. Korvstroganoff med ris. Riktigt supergott. Blev även varsin halv avokado till.



Senare på kvällen blev det lite mys med mackor, té, kokt ägg och onaka med goji bär på =) Mackorna var några nya från polarbröd med 70 procent fullkorn, "Råg Styrka", riktigt goda och mjuka. Sen vill jag tipsa om goji bär, de är fulla med massa nyttigheter =)



Rågbrödet. 



Gojibär:

"Gojibär är som det säkert redan framgått alltså fullspäckat av uppbyggande och stärkande näringsämnen, som t.ex: 6 ggr mer betakaroten är i morötter, stimulerar mänskligt tillväxthormon, innehåller 18 amonisyror, innehåller bla järn, zink, selen... Innehåller även massor vitaminer, A, B1, B2, B6, C och E, hög del antioxidanter etc... Men det bästa med dessa fantastiska bär spara vi till sist – smaken! De är väldigt smakrika och goda – lite söta med inslag av tranbär och körsbär." 
Läs mer på hemsidan: http://www.gojibaretc.se/gojibar/gojibar-halsa-valmaende-och-livskraft

De är alltså nyttiga OCH goda =)

Nu blir det lite kesella med kiwi. Mumma.


Sallad och Make Up Store.

Idag har jag inte lagat så mycket mat, än, men jag har däremot varit på Make Up Store och fått en privatlektion i hur jag ska sminka mig och fick även handla smink för kostnaden. 495 kr kostade det, fast jag la till en borste också, så det blev lite över 600 för mig. Men lätt värt det.

Så här blev jag sminkad.



Framifrån.



Blundande.



Från sidan.



Hela Sanna.
Det kanske inte ser ut som jag är så mycket sminkad, men var en ganska vardaglig make där man mest gjorde en snygg grund och sen la hon på lite sotning.. Me like =)

De produkter som hon använde som jag sen köpte var:



Concealer - Cover all mix. Mycker härlig och täcker suuuper bra =)



Dual foundation - Helsinki. Superbra både foundation och puder --> lätt och smidigt för mig som ofta inte hinner sminka mig så länge =)

Efter sminkningen så blev det en vanlig sallad idag till lunch. Hade dock en ny sås till salladen, riktigt god faktiskt. Smakade som vitlökssåsen man kan få på pizzorior och korvmojjar =) Johnnys vitlökssås.



Här är salladen jag hade såsen på.



Så där, det var allt jag hade att komma med just nu. Men till middag ska jag försöka mig på en bacon- och kantarellsås till pasta. Wish me luck =)

Stuvade makaroner, kantarell-rullar, tacogratäng, fisksoppa på saffran och tilltugg.

Tjolahopp allelojten. Har nyss ätit det godaste på länge ska jag säga, gjorde nämligen en saffranssoppa idag, MUMS! Varit himla sugen ett tag så tog tag i det och det blev superduper.

Jag hade detta i soppan:
400 gram vit fisk
100 gram skalade räkor
1 purjolök
½ liter fiskbuljong
2 dl vitt vin
2 dl grädde
1 pkt saffran
vitlök (1-2 klyftor)
svartpeppar
basilika, timjan
olivolja
tina fisken varsamt
dela i lagom bitar
strimla purjon och fräs tsm med
den pressade vitlöken i gryta
tillsätt salt, peppar, buljong,
vin och grädde -> sjuda 10 min
lägg i fisken och sjud i 5 min
tag grytan från värmen och
lägg sen i räkorna
låt dra ca 2 min
servera =)
400 gram hajmalfilé och lax, (100 gram skalade räkor) hade inte idag, men mkt gott i, 3 morötter, 1 purjolök, ½ liter fiskbuljong, 2 dl vitt vin, 2 dl grädde (matlagningsgrädde), 1 pkt saffran (kostar nu 25 kr), vitlök (1-2 klyftor),svartpeppar, salt och olivolja.

Sen gjorde jag såhär:
Jag tinade fisken varsamt i varmt vatten, dela den i lagom bitar, strimlade sen purjon och hackade morötterna och fräste den tsm med den pressade vitlöken i en gryta, sen så tillsätte jag salt, peppar, buljongen och lät koka i 15 min. Sen hällde jag i vinet och grädden -> lät sjuda i 10 min, sen la jag i fisken och lät den sjuda i 5 min, sen tog jag bort grytan från värmen (och la sen i räkorna, om man har sådana) och lät sen dra ca 2 min till. Sen var det bara att servera =)



Bilden gör inte soppan rättvis, PROVA DEN ;)

Häromdagen, närmare bestämt i lördags, var jag inte lika ambitiös. Då blev det stekt falukorv med stuvade makaroner innan det var dags för utgång. Superenkelt, går snabbt och är faktiskt riktigt gott. Men kanske inte suuupernyttigt. Men man kan inte alltid vara nyttig, hehe.



I söndags så spenderade jag några timmar med att rensa, förvälla och torka svamp som jag fått av syrrans kille. Verkligen suuupersnällt =) Var vanliga kantareller och trattisar, mm. Av några kantareller så gjorde jag två kantarellknyten till förrätt till mig och killen. Hade ätit tacos och ville använda resterna, så bröden är tacobröd som jag delade i tu, smörade och sen la i smörstekta kantareller. Kolla tidigare inlägg för att se hur jag tillagade kantarellerna =) Är verkligen skogens guld. Ska testa pastasås med kantareller och bacon snart, mmmm.



Till huvudrätt så blev det en tacosgratäng med pasta, även där massa rester från fredagen. Kokade lite pasta, varvade pastan med tacosfärsen, tacosåsen, lite ost, redning och överst på med nachochips och ost. Mumma =)



Freestylade även med lite mer tacobröd som blivit över. Skar i långa stänger och stekte i pannan med lite olivolja, faktiskt gott som tilltugg =)

Igår kväll var det dags för en god sallad igen. I denna hade jag salladskål, gurka, kidneybönor, rödlök, gul paprika, majs, oliv-citron-spray. Överst hade jag kokta ägg i delar, makrill, creme fraish i klickar och en klick kaviar till äggen, mumma =)



Ett gott och nyttigt tilltugg som jag åt häromkvällen. Skiva en banan, på med lätt kesella, krydda med kardemumma och ingerfära. Klart =)



Ett till gott och nyttigare tilltugg. Skala och skiva några morötter i stänger. Blanda sedan en dipp (jag tog lätt kesella för att göra det lite nyttigare). Dippkryddan denna gång var en bacon and cheese krydda som jag köpte på skänninge marken i somras, muuuuuums. Köpte även lite vindruvor som var på extrapris på hemköp idag. 



Tack och godnatt.

Kokta rödbetor, dillkött, bacon och avokadosallad, morotssoppa och tacos.

Tooodilooo igen. Häromdagen testade jag en ny grej som min kompis tipsade mig om. Jag hade lite färska rödbetor hemma sen jag använt dem i mina "rotfrukter i ugnen", så kokade några stycken och hade en klick smör på dem. Det va sådär måste jag erkänna. Tycker de är godare i ungen eller på burk =)



Sen dagen efter gjorde jag en av mina bästa rätter i världen. DILLKÖTT =)
Jag hade fått lite kokt kalvkött av mormor, som var så mört att det bara trillade isär. Till det kokade jag potatis och gjorde mammas supergoda dillsås. Den började jag göra som en redning, dvs smälta smör och hälla i mjöl. Sen spädde jag med lika delar mjölk och spad från det kokande kalvköttet. Efter det hällde jag i ett pkt frusen dill, en kapsyl ättika, 1 dl socker, salt och peppar och lät det koka ihop.... Det blev uuuunderbart gott =)



MUMS!!!!

Dagen efter kände jag för en sallad igen. Tänkte lyxa till den lite denna gången så stekte bacon, kokade ägg och hade avokado i. Blev hur gott som helst. Hade även min undebara spray-olivolja med citronsmak igen =) Ett tips för knaprigt bacon om jag inte skrivit det innan, stek mindre bitar ganska mkt, lägg dem sen på en bit hushållspapper och låt de svalna lite, då blir de knapriga o goa =)



Idag till lunch tog jag lite vad jag hade hemma och gjorde en supergod morotssoppa med lite krut i =) Började med att hacka 1½ gul lök och 3 ganska stora morötter, stekte dem och kryddade med ingerfära, salt och peppar. Sen i med vatten så att det täckte och lite till och slängde i en grönsaksbuljontärning. Lät det sedan koka ca 25 min och tog sen fram stavmixern och mixade =) Hällde sedan i saften från 1 apelsin och tadaaa, klart :D



Serverade med en klick creme fraich, gör det hela liiite godare =)

Ikväll blev det suupergod tacos med hemmagjort guacamole. Hade alla de godaste tillbehören.  Tacofärs, gurka, isberssallad, majs, gul paprika, rödlök, riven ost, tacosås - medium, creme fraish, tacochips, wrap och guacamolen så klart =)



I guacamolen hade jag en halv hackad rödlök, en avokado, en halv pressad vitlök, en tesked tacosås, salt, peppar, en halv-en deciliter creme fraish och lite citronsaft. Mixade med stavmixern och sen klart =)



Sen en liten bild på allt ihop, oh yeah.



Nu blir det till att spela lite Lego - harry potter. Ha en go fredagkväll.



RSS 2.0