Göteborg, skaldjursbuffé, svampsoppa, tårta, saffransräksås och tacos.

I helgen har jag varit i Göteborg och firat lillasyster som fyllt 20 år. Det blev fest och kalas i dagarna två, samt massa mys med familjen och släktingarna. På 20 års festen blev det till förrätt en supergod svampsoppa med blandad svamp, grädde, sambal oelek etc. 



Efter förrätten blev det skaldjursbuffé, häääärligt. Där fanns musslor (som jag inte åt), krabba, havskräftor, räkor och massor av gott bröd. Havskräftor var en ny upplevelse (vad jag minns). Smakade lite mildare än våra insjökräftor och var lite annorlunda, men mycket gott. Brödet kom från en speciell brödbutik i centrala göteborg. Minns inte, återkommer med namnet på butiken. Men helt sjukt gott. Smakade som det godaste filmjölksbrödet någonsin med frukt och mandel i =) Alla skaldjur var ju även helt färska så det var en sensation för munnen =)



Till efterrätt hade mammas killes dotter bakat två underbara tårtor. Blev min enda sötsak veckan då jag slutat med sötsaker förra måndagen. Hade bland annat frysta --> tinade hallon i, sååå gott =)



Rosa.



Grön.

Dagen efter så blev det ju lite räkor och musslor kvar så jag snorde ihop en god pastasås. Hackade och stekte lite gul lök, färska champinjoner och bacon. I med creme fraish med saffran och tomatsmak och en liten burk lätt creme fraish. Sen låter man det koka och har i lite salt och peppar. Och sist i med de skalade räkorna så de bara blir varma. Syster hade lite blandad pasta så blev en färggrann kompott. Till det hade jag rårivna morötter =)



I helgen så hade killen lite tacomys med grabbarna så blev lite rester över av tacosen. Så jag gjorde en "nyttigare" tacotallrik till kvällsmat ikväll. Hade i princip allt på utom något bröd till. Hade dock en hel del creme fraish och ost, vilket gör det lite mindre nyttigt, men mycket godare =)



Detta va min helg i götet =) Superhärligt men saknar redan släkt och vänner.
Imorgon ska jag laga något tänkte jag, flera dagar sen jag gjorde något i mitt egna kök nu.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0