Kycklingsallad med chilisås, Broccoli- och kasslergratäng, köttfärssås med färsk pasta och lättkesella med satsumas
Så var det dags för lite nya bilder igen. Denna gången lyckdes jag med två nyttigare alternativ riktigt bra, och gjorde en dunder köttfärssås.
Till en början så gjorde jag en kycklingsallad igår. Hade lite frysta kycklingfiléer hemma som jag tinade, skar i avlånga bitar och snabbmarinerade i salt och sweet and sour sås =) Sen blev det ner i pannan med dem. Under tiden så hackade jag lite grönsaker. Blev en ganska enkel sallad med isbergssallad, gurka, paprika, morot och salladsost. Det speciellt goda med denna rätt var såsen tyckte jag. Gjorde en vanlig chilisås fast bytte ut creme fraishen mot gräddfil (vilket gjorde den mindre fet och mildare), jag tog även lite mindre sweet and sour sås i. Mycket god och mild sås och passade perfekt till den stekta kycklingen med lite drag i =)

Sen på kvällen så skulle jag lära en kompis att laga lite mat och hade lite kassler hemma så vi snorde ihop en broccoli- och kasslergratäng med lite extra i. För att kompisen ska få receptet här så skriver jag denna gången lite mer utförligt hur vi gjorde =)
I gratängen hade jag:
Till en början så gjorde jag en kycklingsallad igår. Hade lite frysta kycklingfiléer hemma som jag tinade, skar i avlånga bitar och snabbmarinerade i salt och sweet and sour sås =) Sen blev det ner i pannan med dem. Under tiden så hackade jag lite grönsaker. Blev en ganska enkel sallad med isbergssallad, gurka, paprika, morot och salladsost. Det speciellt goda med denna rätt var såsen tyckte jag. Gjorde en vanlig chilisås fast bytte ut creme fraishen mot gräddfil (vilket gjorde den mindre fet och mildare), jag tog även lite mindre sweet and sour sås i. Mycket god och mild sås och passade perfekt till den stekta kycklingen med lite drag i =)

Sen på kvällen så skulle jag lära en kompis att laga lite mat och hade lite kassler hemma så vi snorde ihop en broccoli- och kasslergratäng med lite extra i. För att kompisen ska få receptet här så skriver jag denna gången lite mer utförligt hur vi gjorde =)
I gratängen hade jag:
ca 400 gr kassler
1½ knippe färsk broccoli
½ röd paprika
1 hyvlad morot (hyvlar tunna bitar med potatisskalare)
1 röd lök
1 gul lök
1 burk hela champinjoner
Allt detta skivas i lagom stora bitar (jag gillar lite olika storlekar) --> Steks sedan snabbt i pannan med olivolja och läggs i en bunke.
Sedan svänger man ihop en äggstanning som innehåller (denna gången):
4 ägg
5 dl mjölk
salt
peppar
Blanda allt det stekta i en ugnsfast form, på med äggstanningen och sen på med riven ost och så in i ugnen på 200 grader ca 30-40 min, klart =)

Ikväll så blev det en supergod köttfärssås med färsk spenat pasta i lite annorlunda tappning. I köttfärssåsen hade jag denna gången gul, röd och vit lök som hackades och stektes. Sen i med blandfärs, hyvlad morot och så steka ordentligt. Sen i med tomat på burk, creme fraish, tomatpuré, majs, ketchup, lite vatten, SWEET CHILISÅS, salt, peppar och KANEL. Vet att det inte är så vanligt med kanel och sweet chili sås, men suuupergott i, jag LOVAR =)
Serverade detta med stekt sparris.

Till efterrrätt så delade jag på en satsumas och hade i lite lättkesella. Gott gotti gott gott =)

Så där ja. Nu blir det götet imorrn, mycket skoj att fira lillasyster som blivit 20 =) Sen kanske det kommer upp lite mer spännande som jag ätit där i helgen. Hare gött!!
Blanda allt det stekta i en ugnsfast form, på med äggstanningen och sen på med riven ost och så in i ugnen på 200 grader ca 30-40 min, klart =)

Ikväll så blev det en supergod köttfärssås med färsk spenat pasta i lite annorlunda tappning. I köttfärssåsen hade jag denna gången gul, röd och vit lök som hackades och stektes. Sen i med blandfärs, hyvlad morot och så steka ordentligt. Sen i med tomat på burk, creme fraish, tomatpuré, majs, ketchup, lite vatten, SWEET CHILISÅS, salt, peppar och KANEL. Vet att det inte är så vanligt med kanel och sweet chili sås, men suuupergott i, jag LOVAR =)
Serverade detta med stekt sparris.

Till efterrrätt så delade jag på en satsumas och hade i lite lättkesella. Gott gotti gott gott =)

Så där ja. Nu blir det götet imorrn, mycket skoj att fira lillasyster som blivit 20 =) Sen kanske det kommer upp lite mer spännande som jag ätit där i helgen. Hare gött!!
Kommentarer
Postat av: "kompisen"
duktigt där sanna! det där är som Svenska för invandrare... jag förstod trots att jag inte kan laga mat! ;)
Postat av: Anonym
hehe vad bra då "kompisen" ;) då kommer du laga denna maträtt fler gånger alltså ;)??? kraaam
Trackback