Köttfärspaj med mozarella, Kycklingsallad, Korvstroganoff, min frukost och lax i ugn med saffran- och vitlökssås.
Nu är det söndag igen och man är lagom seg efter att ha jobbat i helgen. Men det är riktigt mysigt att koppla av med datorn i knät och skriva lite i min blogg =)
I veckan som varit har jag lagat lite mer spännande saker än veckan innan. Det första jag tänkte visa är en köttfärspaj som jag lagade tillsammans med killen, efter mycket tjat från densamme, hehe. Han ville helst ha tacopaj, men jag gillar köttfärspaj mer, så det blev som jag ville, hehe.
När vi gjorde köttfärspajen hade vi ca 400 gr blandfärs, 1 gul lök, 1 röd lök, hela skalade tomater på burk, tomatpuré i tub, röd paprika, salt, peppar och lite basilika. Killen fixade pajdegen (lätt att söka recept på google), jag hackade det som skulle vara i pajen och stekte det i pannan. När pajskalet var i formen och köttfärsblandningen var i skalet så hade jag över vanlig riven ost PLUS skivad mozarella. Supergott! Sen skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 30-40 min, och så klart.
Köttfärspaj med mozarella

Precis utkommen från ugnen, rykande het. Man kan se de vita delarna där mozarellan ligger och gottar sig.

På tallriken med lite sallad till. Mumma.
Ett tips för er som vill göra denna rätt lite nyttigare, ta bara jättelite mager ost på pajen och gör pajdegen på fullkornsmjöl.
Nästa rätt som gjordes var kycklingsallad. Gjorde den dock lite annorlunda denna gång. Tinade, skivade och stekte kyckling som jag brukar. Men denna gång stekte jag inte klart de i pannan, utan bara brynte kycklingen lätt i pannan och sen in i ugnen istället. Ca 175 grader i 20 min. Blev mycket saftigare när man gjorde så =) Som kryddning på kycklingen hade jag lite sweetchilisås, salt och peppar, och såsen är min vanliga sweet chili sås, dock med lätt kesella i denna gång.
I veckan som varit har jag lagat lite mer spännande saker än veckan innan. Det första jag tänkte visa är en köttfärspaj som jag lagade tillsammans med killen, efter mycket tjat från densamme, hehe. Han ville helst ha tacopaj, men jag gillar köttfärspaj mer, så det blev som jag ville, hehe.
När vi gjorde köttfärspajen hade vi ca 400 gr blandfärs, 1 gul lök, 1 röd lök, hela skalade tomater på burk, tomatpuré i tub, röd paprika, salt, peppar och lite basilika. Killen fixade pajdegen (lätt att söka recept på google), jag hackade det som skulle vara i pajen och stekte det i pannan. När pajskalet var i formen och köttfärsblandningen var i skalet så hade jag över vanlig riven ost PLUS skivad mozarella. Supergott! Sen skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 30-40 min, och så klart.
Köttfärspaj med mozarella

Precis utkommen från ugnen, rykande het. Man kan se de vita delarna där mozarellan ligger och gottar sig.

På tallriken med lite sallad till. Mumma.
Ett tips för er som vill göra denna rätt lite nyttigare, ta bara jättelite mager ost på pajen och gör pajdegen på fullkornsmjöl.
Nästa rätt som gjordes var kycklingsallad. Gjorde den dock lite annorlunda denna gång. Tinade, skivade och stekte kyckling som jag brukar. Men denna gång stekte jag inte klart de i pannan, utan bara brynte kycklingen lätt i pannan och sen in i ugnen istället. Ca 175 grader i 20 min. Blev mycket saftigare när man gjorde så =) Som kryddning på kycklingen hade jag lite sweetchilisås, salt och peppar, och såsen är min vanliga sweet chili sås, dock med lätt kesella i denna gång.
Kycklingsallad

Min tallrik. Serverades även med stekta sparrisar och en kvist färsk oregano.

Killen fick en lite hög med couscous också och en basilikakvist istället för oregano.
På fredagskvällen var både jag och killen lite trötta, så gjorde något av det som fanns hemma. Det blev en mycket god korvstroganoff. Dock hade vi makaroner till då riset var slut, men minst lika gott det =)
I korvstroganoffen hade vi en halv ring falukorv i strimlor, 2 hackade gula lökar, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 burk hela skalade tomater, 2 dl creme fraish, salt och peppar. Till det serverades som sagt makaroner, och även varsin delad avokado med min citronolivolja, salt och peppar. Tips när det gäller avokado, de ska vara riktigt mjuka när man äter de, de blir mycket godare då.
Korvstroganoff

Sen bara på kul tänkte jag visa en typisk helgfrukost a la Sanna =) Då finns antioxidant-brustablett i ett glas, en kopp té, onaka med en skivad frukt i och solroskärnor på, grovt bröd med ost (och även denna gång leverpastej och ättiksgurka) och så givetvis ett kokt ägg. Jag äääälskar ägg! De är supergoda, rika på protein och man kan alltid ta sig ett =)
Min frukost

Slutligen så gjorde jag en underbar middag idag efter jobbet. Jag tog lite av min styckade lax i frysen, tinade och hade i ugnen med salt och citronpeppar på. Laxbitarna var lite tjockare idag så de tog 20 min på 175 grader. Tips för lax, ha det aldrig för länge i ugnen, det blir så torrt då. Har man den tills den precis är färdig så faller den isär i munnen istället, mycket godare =) Till den gjorde jag en saffran- och vitlökssås som min moster lärt mig. I denna var det 2½ dl gräddfil, 0,5 gram saffran, salt, peppar och 2 pressade vitlöksklyftor. MMMMM =) Kokade även lite potatis och broccoli till. Jag kan erkänna att jag njöt varje tugga av denna middag =)
Lax i ugn med saffran- och vitlökssås.

Så där, det var veckans roligaste matlagning från Sanna. Nu blir det lite kvällsté och sen ladda för veckan som komma skall. Ska försöka mig på träning imorgon igen, har varit frisk i nästan en vecka nu så är väl dags att börja komma igång igen. Wish me luck =)
Citronolivolja, lasagne och räksalladstallrik.
Så var det måndag igen efter en skön helg i Stockolmo. Har ju inte lagat så mycket mat senaste dagarna då man var på annan ort, men åt en fantastiskt god brunch på Radisson Strand Hotel och killens svägerska lagade en supergod Laxgryta med saffran som vi åt en av dagarna.
Innan helgen så lagades det lite mat här i hushållet också. Dock ska jag först visa min underbara olivolja på sprayflaska med citronsmak. Går verkligen att använda till ALLT. Godast på sallad och avokado med lite flingsalt.
Citronolivolja

Köpte den på Coop Forum och ni måste verkligen testa den, suuuperhärlig.
Det som lagades dagarna innan vi åkte var en av mina favoriter, Lasagne. I denna hade jag blandfärs, färska champinjoner, creme fraish, hela tomater på burk, paprika, soltorkade tomater och en himlans massa bechamelsås =)
Lasagne

Först hela härligheten rykande het från ugnen.
Sen på tallriken med en liten sallad.


Först hela härligheten rykande het från ugnen.
Sen på tallriken med en liten sallad.

Idag så orkade jag inte laga något speciellt då jag varit hela dagen i skolan. Men då gjorde jag som jag brukar när jag är trötter, en goood salladstallrik. Jag började med att ta fram frysta räkor. På med dem på en plåt och in i ugnen i 50 grader i 10 min. Sen handpillar man dessa och hackar de grönsaker man känner för helt enkelt.
Idag blev det:
Kidneybönor
Salladsost (billigare variant av feta)
Rödlök
Majs
Röd paprika
2 st kokta ägg
5 delade dadlar
En klick majonäs med citronsmak
Lite leverpastej med ättiksgurka på
En klick kaviar
Och så de handpillade räkorna också förstås.
Allt detta sprayades med min olivolja med citronsmak och fick lite flingsalt på sig =)
Räksalladstallrik

Bara att njuta av härligheten. =)
Imorgon så ska jag laga något mer spännande och avancerat tänkte jag!
En klick kaviar
Och så de handpillade räkorna också förstås.
Allt detta sprayades med min olivolja med citronsmak och fick lite flingsalt på sig =)
Räksalladstallrik

Bara att njuta av härligheten. =)
Imorgon så ska jag laga något mer spännande och avancerat tänkte jag!
Risoni med svamp- och baconsås, lax i ugnen med broccoli och ärtor och morotssoppa med avokado och bacon
Idag så vaknade man upp förkyld och dan, men men så är det ibland. Passar på nu på kvällen att uppdatera min blogg, en lagom ansträngande aktivitet för förkylda Sannor.
I söndags så skulle jag ju göra något med risoni, färska champinjoner och bacon, och detta blev det:

Jag hackade och stekte bacon och de färska champinjonerna. Jag hackade även lite gul lök som även den hamnade i stekpannan tillsammans med lite créme fraish, lättgrädde, färsk hackad basilika och oregano, torkad basilika och oregano och peppar och salt. Sedan lät jag det koka ihop och bli en goooood sås. Till det kokades risoni och en sallad hackades ihop. I salladen hade jag isbergssallad, gurka, rödlök, majs, gul paprika och över avokado =) Det blev en riktigt god måltid.
Dagen efter detta så värmde jag lite av den redan tillagade färska laxen som jag haft i ugnen med citronpeppar och salt. Till detta så kokade jag lite färsk broccoli och frysta ärtor. På med lite smör och salt på de kokta grönsakerna, en klick majonäs och sen var det klart. Supergott och nyttigt =)
Lax i ugnen med broccoli och ärtor

Idag så orkade jag inte laga någon exotisk eller avancerad middag eftersom jag var sjuker, så det blev min superenkla morotssoppa igen. Jag hackade 2 gula lökar och 5 ganska stora morötter. Stekte dom i med salt, peppar och ingerfära. Sen i med kokade vatten och låt koka i ca 25 min. Mixa med stavmixer, häll i saften från en pressad apelsin (eller manadrin som jag hade hemma idag) och servera med en klick kesella. =) Supergott. Till detta så knaperstekte jag 1 pkt bacon och skar upp en avokado som jag rann min olivolja med citronsmak över och hade lite flingsalt på. Jättegod, nyttig och framförallt enkel middag för sjuklingar som jag.

Idag så orkade jag inte laga någon exotisk eller avancerad middag eftersom jag var sjuker, så det blev min superenkla morotssoppa igen. Jag hackade 2 gula lökar och 5 ganska stora morötter. Stekte dom i med salt, peppar och ingerfära. Sen i med kokade vatten och låt koka i ca 25 min. Mixa med stavmixer, häll i saften från en pressad apelsin (eller manadrin som jag hade hemma idag) och servera med en klick kesella. =) Supergott. Till detta så knaperstekte jag 1 pkt bacon och skar upp en avokado som jag rann min olivolja med citronsmak över och hade lite flingsalt på. Jättegod, nyttig och framförallt enkel middag för sjuklingar som jag.
Morotssoppa

med avokado och bacon

Så där. Nu blir det att fortsätta slöglo på Desperate Housewifes och sen spana in Cougar Town innan det blir att däcka i sängen igen.

med avokado och bacon

Så där. Nu blir det att fortsätta slöglo på Desperate Housewifes och sen spana in Cougar Town innan det blir att däcka i sängen igen.
Makrillsallad, tonfisksallad, köttfärssås med spagetti, färsk lax i ugnen och lövbiffgryta.
Tjohej. Nu var det några dagar sen jag uppdaterade bloggen igen, men har haft tentavecka och skrivit rapport med mera så har inte riktigt haft tid. Var även på ett helt underbart event i helgen, Majestic 12. Ibland har man det bra =)
En bild från Majestic 12

Men det har i alla fall blivit lite mat lagad under veckan.
Makrillsallad

En ganska vanlig sallad men lyxade till den denna gång med mozarella och avokado =)
Tonfisksallad

En vanlig lunch-sallad a la Sanna. Hade två kokta och delade ägg till denna, jag älskar verkligen ägg =)
Köttfärssås med spagetti

Denna gång gjorde jag en köttfärssås baserad på basilika och tomat. Tycker det är roligt att variera smakerna lite. Hade även en enkel men god sallad till. Blev dock lite besviken denna gången på pastan, vi köpte Euroshoppers spagetti, bra och billigt tänkte vi, med ajsing vajsing, den klumpade ihop sig totalt. Gick givetvis att äta, men är ju godare när den inte gör det. Så nästa gång blir det ett annat märke på spagettin.
Färsk lax i ugnen
Var på Ica Maxi i veckan med killen och storhandlade. Det var dags att fylla på kyl och frys. Hittade där hel färsk lax för 59 kr kilot, superbilligt och bra. Jag tog hem den, styckade den i bitar och frös in i påsar i frysen.

Laxen blev inte bara billig, utan också helt underbart god. Jag la bitarna på en ugnsplåt, hällde på lite salt och citronpeppar och sen skjuts in i ugnen. 175 grader i ca 12 min. Lax i ugn får inte vara inne för längre, utan man ska ta ut den precis när den är klar, annars blir den torr och trist. Jag lyckades denna gång ta ut den i precis rätt tid och laxen bara föll isär när man delade på den och den smälte i munnen, underbart. Åt detta med kokt potatis, kokt färsk broccoli och en dillsås som jag snorde ihop. Hade kesella i såsen denna gång, blev inte lika gott som creme fraish, men det dög.

Lövbiffgryta

Jag hade lite lövbiff och trattkantareller i frysen, precis köpt färska champinjoner och hade köpt en bonjour - karl johans svamp. Så jag stekte lite gul lök, champinjoner och trattkantareller. Ur med de ur pannan och i med strimlad lövbiff. Sen i med löken och svampen igen i pannan och på med bonjouren och lite lättgrädde. Hade lite kokt potatis kvar från dagen innan så stekte den och rev lite morötter till. Ta daaa så fick man en god höstmiddag med massor av svampsmak =)
I fredags var jag även på en avslutande kväll med mina gruppmedlemmar från ett projekt i skolan. Där gjorde vi världens godast lasagne med allt som hör till. Hade även i färsk basilika, mmmm =)
Ikväll tänkte jag göra något med risoni, resten av de färska champinjonerna och bacon. Vi får se vad det blir...
En bild från Majestic 12

Men det har i alla fall blivit lite mat lagad under veckan.
Makrillsallad

En ganska vanlig sallad men lyxade till den denna gång med mozarella och avokado =)
Tonfisksallad

En vanlig lunch-sallad a la Sanna. Hade två kokta och delade ägg till denna, jag älskar verkligen ägg =)
Köttfärssås med spagetti

Denna gång gjorde jag en köttfärssås baserad på basilika och tomat. Tycker det är roligt att variera smakerna lite. Hade även en enkel men god sallad till. Blev dock lite besviken denna gången på pastan, vi köpte Euroshoppers spagetti, bra och billigt tänkte vi, med ajsing vajsing, den klumpade ihop sig totalt. Gick givetvis att äta, men är ju godare när den inte gör det. Så nästa gång blir det ett annat märke på spagettin.
Färsk lax i ugnen
Var på Ica Maxi i veckan med killen och storhandlade. Det var dags att fylla på kyl och frys. Hittade där hel färsk lax för 59 kr kilot, superbilligt och bra. Jag tog hem den, styckade den i bitar och frös in i påsar i frysen.

Laxen blev inte bara billig, utan också helt underbart god. Jag la bitarna på en ugnsplåt, hällde på lite salt och citronpeppar och sen skjuts in i ugnen. 175 grader i ca 12 min. Lax i ugn får inte vara inne för längre, utan man ska ta ut den precis när den är klar, annars blir den torr och trist. Jag lyckades denna gång ta ut den i precis rätt tid och laxen bara föll isär när man delade på den och den smälte i munnen, underbart. Åt detta med kokt potatis, kokt färsk broccoli och en dillsås som jag snorde ihop. Hade kesella i såsen denna gång, blev inte lika gott som creme fraish, men det dög.

Lövbiffgryta

Jag hade lite lövbiff och trattkantareller i frysen, precis köpt färska champinjoner och hade köpt en bonjour - karl johans svamp. Så jag stekte lite gul lök, champinjoner och trattkantareller. Ur med de ur pannan och i med strimlad lövbiff. Sen i med löken och svampen igen i pannan och på med bonjouren och lite lättgrädde. Hade lite kokt potatis kvar från dagen innan så stekte den och rev lite morötter till. Ta daaa så fick man en god höstmiddag med massor av svampsmak =)
I fredags var jag även på en avslutande kväll med mina gruppmedlemmar från ett projekt i skolan. Där gjorde vi världens godast lasagne med allt som hör till. Hade även i färsk basilika, mmmm =)
Ikväll tänkte jag göra något med risoni, resten av de färska champinjonerna och bacon. Vi får se vad det blir...