Makrillsallad, tonfisksallad, köttfärssås med spagetti, färsk lax i ugnen och lövbiffgryta.

Tjohej. Nu var det några dagar sen jag uppdaterade bloggen igen, men har haft tentavecka och skrivit rapport med mera så har inte riktigt haft tid. Var även på ett helt underbart event i helgen, Majestic 12. Ibland har man det bra =)

En bild från Majestic 12



Men det har i alla fall blivit lite mat lagad under veckan.

Makrillsallad



En ganska vanlig sallad men lyxade till den denna gång med mozarella och avokado =) 

Tonfisksallad



En vanlig lunch-sallad a la Sanna. Hade två kokta och delade ägg till denna, jag älskar verkligen ägg =)

Köttfärssås med spagetti



Denna gång gjorde jag en köttfärssås baserad på basilika och tomat. Tycker det är roligt att variera smakerna lite. Hade även en enkel men god sallad till. Blev dock lite besviken denna gången på pastan, vi köpte Euroshoppers spagetti, bra och billigt tänkte vi, med ajsing vajsing, den klumpade ihop sig totalt. Gick givetvis att äta, men är ju godare när den inte gör det. Så nästa gång blir det ett annat märke på spagettin.

Färsk lax i ugnen

Var på Ica Maxi i veckan med killen och storhandlade. Det var dags att fylla på kyl och frys. Hittade där hel färsk lax för 59 kr kilot, superbilligt och bra. Jag tog hem den, styckade den i bitar och frös in i påsar i frysen.



Laxen blev inte bara billig, utan också helt underbart god. Jag la bitarna på en ugnsplåt, hällde på lite salt och citronpeppar och sen skjuts in i ugnen. 175 grader i ca 12 min. Lax i ugn får inte vara inne för längre, utan man ska ta ut den precis när den är klar, annars blir den torr och trist. Jag lyckades denna gång ta ut den i precis rätt tid och laxen bara föll isär när man delade på den och den smälte i munnen, underbart. Åt detta med kokt potatis, kokt färsk broccoli och en dillsås som jag snorde ihop. Hade kesella i såsen denna gång, blev inte lika gott som creme fraish, men det dög.



Lövbiffgryta



Jag hade lite lövbiff och trattkantareller i frysen, precis köpt färska champinjoner och hade köpt en bonjour - karl johans svamp. Så jag stekte lite gul lök, champinjoner och trattkantareller. Ur med de ur pannan och i med strimlad lövbiff. Sen i med löken och svampen igen i pannan och på med bonjouren och lite lättgrädde. Hade lite kokt potatis kvar från dagen innan så stekte den och rev lite morötter till. Ta daaa så fick man en god höstmiddag med massor av svampsmak =)

I fredags var jag även på en avslutande kväll med mina gruppmedlemmar från ett projekt i skolan. Där gjorde vi världens godast lasagne med allt som hör till. Hade även i färsk basilika, mmmm =)

Ikväll tänkte jag göra något med risoni, resten av de färska champinjonerna och bacon. Vi får se vad det blir...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0