Köttfärspaj med mozarella, Kycklingsallad, Korvstroganoff, min frukost och lax i ugn med saffran- och vitlökssås.

Nu är det söndag igen och man är lagom seg efter att ha jobbat i helgen. Men det är riktigt mysigt att koppla av med datorn i knät och skriva lite i min blogg =)

I veckan som varit har jag lagat lite mer spännande saker än veckan innan. Det första jag tänkte visa är en köttfärspaj som jag lagade tillsammans med killen, efter mycket tjat från densamme, hehe. Han ville helst ha tacopaj, men jag gillar köttfärspaj mer, så det blev som jag ville, hehe.

När vi gjorde köttfärspajen hade vi ca 400 gr blandfärs, 1 gul lök, 1 röd lök, hela skalade tomater på burk, tomatpuré i tub, röd paprika, salt, peppar och lite basilika. Killen fixade pajdegen (lätt att söka recept på google), jag hackade det som skulle vara i pajen och stekte det i pannan. När pajskalet var i formen och köttfärsblandningen var i skalet så hade jag över vanlig riven ost PLUS skivad mozarella. Supergott! Sen skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 30-40 min, och så klart.

Köttfärspaj med mozarella



Precis utkommen från ugnen, rykande het. Man kan se de vita delarna där mozarellan ligger och gottar sig.



På tallriken med lite sallad till. Mumma.

Ett tips för er som vill göra denna rätt lite nyttigare, ta bara jättelite mager ost på pajen och gör pajdegen på fullkornsmjöl.

Nästa rätt som gjordes var kycklingsallad. Gjorde den dock lite annorlunda denna gång. Tinade, skivade och stekte kyckling som jag brukar. Men denna gång stekte jag inte klart de i pannan, utan bara brynte kycklingen lätt i pannan och sen in i ugnen istället. Ca 175 grader i 20 min. Blev mycket saftigare när man gjorde så =) Som kryddning på kycklingen hade jag lite sweetchilisås, salt och peppar, och såsen är min vanliga sweet chili sås, dock med lätt kesella i denna gång.

Kycklingsallad



Min tallrik. Serverades även med stekta sparrisar och en kvist färsk oregano.



Killen fick en lite hög med couscous också och en basilikakvist istället för oregano.

På fredagskvällen var både jag och killen lite trötta, så gjorde något av det som fanns hemma. Det blev en mycket god korvstroganoff. Dock hade vi makaroner till då riset var slut, men minst lika gott det =)

I korvstroganoffen hade vi en halv ring falukorv i strimlor, 2 hackade gula lökar, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 burk hela skalade tomater, 2 dl creme fraish, salt och peppar. Till det serverades som sagt makaroner, och även varsin delad avokado med min citronolivolja, salt och peppar. Tips när det gäller avokado, de ska vara riktigt mjuka när man äter de, de blir mycket godare då.

Korvstroganoff



Sen bara på kul tänkte jag visa en typisk helgfrukost a la Sanna =) Då finns antioxidant-brustablett i ett glas, en kopp té, onaka med en skivad frukt i och solroskärnor på, grovt bröd med ost (och även denna gång leverpastej och ättiksgurka) och så givetvis ett kokt ägg. Jag äääälskar ägg! De är supergoda, rika på protein och man kan alltid ta sig ett =)

Min frukost



Slutligen så gjorde jag en underbar middag idag efter jobbet. Jag tog lite av min styckade lax i frysen, tinade och hade i ugnen med salt och citronpeppar på. Laxbitarna var lite tjockare idag så de tog 20 min på 175 grader. Tips för lax, ha det aldrig för länge i ugnen, det blir så torrt då. Har man den tills den precis är färdig så faller den isär i munnen istället, mycket godare =) Till den gjorde jag en saffran- och vitlökssås som min moster lärt mig. I denna var det 2½ dl gräddfil, 0,5 gram saffran, salt, peppar och 2 pressade vitlöksklyftor. MMMMM =) Kokade även lite potatis och broccoli till. Jag kan erkänna att jag njöt varje tugga av denna middag =)

Lax i ugn med saffran- och vitlökssås.



Så där, det var veckans roligaste matlagning från Sanna. Nu blir det lite kvällsté och sen ladda för veckan som komma skall. Ska försöka mig på träning imorgon igen, har varit frisk i nästan en vecka nu så är väl dags att börja komma igång igen. Wish me luck =)

Kommentarer
Postat av: Sara

Vad gott det lät, kommer nog en köttfärspaj med mozzarella i veckan:) tyckte saffranssåsen lät jättegod men du kan väl inte mena 25 g saffran? kanske 0,25 g, alltså en halv påse? annars blir det ju en fruktansvärt dyr sås:p kram!

2010-11-21 @ 22:27:56
Postat av: Sara

Vad gott det lät, kommer nog en köttfärspaj med mozzarella i veckan:) tyckte saffranssåsen lät jättegod men du kan väl inte mena 25 g saffran? kanske 0,25 g, alltså en halv påse? annars blir det ju en fruktansvärt dyr sås:p kram!

2010-11-21 @ 22:28:34
Postat av: sanna

Vad roligt att det verkade gott, det var det också =)

Jag menade en påse saffran, var lite trött när jag skrev det :P Kram

2010-11-22 @ 09:21:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0