Råraka med fläskfilé, potatismos med kantareller och fläskfilé, tapas, frukttårta, räksallad, pannkakor, baconinlindad kyckling, barn-köttfärssås, capri, entrecote, banandessert, baconpaj och ärtpuré.

Oj, nu var det alldeles för länge sen som jag uppdaterade min blogg. Här kommer ett hav av godsaker som gjorts under de senaste 2-3 veckorna =)

Råraka med fläskfilé



Rårakor med morot och fläskfilé i ugnen. Rev en potatis och 4 morötter och hade i ett ägg, salt och peppar i smeten. Sedan stektes detta och blev goda rårakor. Fläskfilén stektes först på hög värme i stekpanna med salt och peppar, sen in i ugnen till 67 grader och på med vitlökssmör vid servering. Nam nam!

Potatismos med kantareller och fläskfilé



Resten av fläskfilén stektes i bitar i panna med salt och peppar och så gjorde jag en trattkantarellsås, smörstekte kantareller och fixade potatismos till. Huuur gott som helst!

Tapas



Åt tapas där jag gör mitt exjobb. Det godaste på kvällen var; daddlar med oströra som var baconlindade, parmainlindad sparris och vitlöks- och chiliräkor. Och så får vi inte glömma efterrätten....



... som var en supergod creme brulé med hjortronsås. Min favvoefterrätt =)

Frukttårta



Jennifers födelsedagstårta som är min egenkomponerade supergoda tårta. Här finns en pajbotten (som gräddats), ett lager med lemoncurd, ett lager grädde, massor frukt och nonstop på.

Gjorde även en till när mamma var på besök, den blev ännu godare då Jennifer hade handlat jordgubbar. Mumms!



Räksallad

En "gammal" goding, räksallad med handpillade räkor. Supergod lunch!



Pannkakor



Jag gjorde för en gångs skull pannkakor efter recept, men de höll inte riktigt ihop innan jag hade i ett ägg till. Så av de första pannkakorna gjorde jag en hög med pannkakor, grädde och bananer. Riktigt gott, även om det inte är lika vackert...

Baconinlindad kyckling



Ville göra något roligare med kycklingfiléerna som jag hade så lindade in de i bacon efter jag stekt de i pannan. Till detta åt jag avokado och glaserad vitkål. Vitkålen hackade jag i bitar, kokade i ca 5 min och hällde sedan i stekpannan med honung, rapsolja och soya och lät koka i ca 20 min. Gott gott!

Barn-köttfärssås



Min kille är lite känslig för "saker i köttfärssåsen", så hade i riven vitlök, rivna morötter och passerade tomater. Då blev han glad, även om jag tyckte det va lite trist. Som tur var kryddade jag som jag brukade och då blev köttfärssåsen lite roligare.

Capri



Hade en dålig dag förra veckan så gick till den bästa pizzerian i stan, Butterfly, och tog en Capri. Det är pizza med champinjoner och räkor som jag hällde kebabsås på. Gott, men inte såååå nyttigt.

Entrecote



När mor var här i helgen så åt vi god entrecote, råstekt potatis, tzatsiki och färsk kokt broccoli. Jam jam!



Fick även denna fina burk av mor min med goda kakor i.

Banandessert



Skivad banan med lättkeso och lite kardemumma på. Mycket gott och även nyttigt!

Bacon-och broccolipaj



Gjorde en paj med färsk broccoli, stekt bacon och lök i. Det blev mycket lyckat eftersom baconet var lite salt och gav pajen en god smak.

Ärtpuré



Ikväll så gjorde jag en ärtpuré med knaperstekt bacon och ett kokt ägg. Ärtpurén gjorde jag så att jag kokade ärtor med en grönsaksbuljong. När ärtorna var färdigkokta så hällde jag ut ca 2/3 av vätskan och mixade med stavmixer. Sedan hade jag i en klick smör, liiite grädde, salt och peppar och mixade igen. Det blev en mycket god puré.

Nu är det dags för top model på TV och en maffig pluggvecka. 
Ha det gott gott folk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0