4 rätters, 3 rätters, räkmacka a la götet, blomkålsgratäng, laxsoppa, alla <3 dag middag, broccolisoppa och rester-combo.
Så där. Nu har Sanna kommit hem från en underbar helg i göteborg och ett 50års kalas jag seeent kommer att glömma <3 Igår så var jag på hotell Lillton i Göteborg i Vasa med släkten och firade mosters 50 års dag. Alla pratade och skrattade helt galet mycket (jag fick mina tokiga skrattattacker) och vi åt den godaste maten någonsin. Till förrätt blev det löjrom från kalix med alla tillbehör, till huvudrätt en såååå god anka med en svartavinbärssås som hade kokat i 3 dagar och jordärtskokspuré och rårakor. De två efterrätterna vad en supergod ost med franskt underbart bröd och den andra creme brulé. Alla mina favvisar på samma kväll! Underbart!
Helgen innan så var jag och Cina på en härlig 3 rätters på Plaza här i Linköping. Vi fick följande:
3 rätters på Plaza

Skagentoast med en liten sallad till förrätt.

Husets fläskfilé med hemmagjord bernaisesås till huvudrätt.

Kladdkaka med inlagda jordgubbar till efterrätt.
Hela middagen var helt underbar och sällskapet detsamma =)
I helgen var jag ju som sagt i göteborg, och när jag, syster och kusinen var på stan en sväng var vi ju tvugna att ta oss en fika, och vad kan passa bättre än en räkmacka på Le Pain Franscais?
Helgen innan så var jag och Cina på en härlig 3 rätters på Plaza här i Linköping. Vi fick följande:
3 rätters på Plaza

Skagentoast med en liten sallad till förrätt.

Husets fläskfilé med hemmagjord bernaisesås till huvudrätt.

Kladdkaka med inlagda jordgubbar till efterrätt.
Hela middagen var helt underbar och sällskapet detsamma =)
I helgen var jag ju som sagt i göteborg, och när jag, syster och kusinen var på stan en sväng var vi ju tvugna att ta oss en fika, och vad kan passa bättre än en räkmacka på Le Pain Franscais?
Räkmacka a la götet

Mackorna var suuupergoda, men de var så stora att ingen av oss orkade äta upp den, man fick kriga för att få i sig de underbara räkorna.
Blomkålsgratäng

Häromdagen fick jag hem min ICA tidning och fick se ett recept som jag ville testa, blomkålsgratäng med knaperstekt bacon. Jag snodde det och gjorde det med min egna twist. Jag hade ett blomkålshuvud, en hackad rödlök, 3 rivna vitlökar, 2½ dl lätt creme fraish, 1 dl mjölk, salt, peppar och ost. I receptet stod det att man skulle lägga i blomkålen i formen, blanda creme fraish, mjölk, ost och kryddor och sen varva i det i gratängen och sen ha den i ugnen i ca 40 min. Men jag tänkte att det skulle gå fortare att förkoka blomkålen, men då sögs tyvärr inte vätskan upp. Det blev supergott, men lite vattnigt. Nästa gång ska jag ha samma ingredienser men ej förkoka. Baconen stekte jag ordentligt och lät droppa av på hushållspapper. Mumma!
Laxsoppa

Jag provade att göra en mindre lyxig variant av fisk/lax-soppa i veckan och hade inte i grädde eller vitt vin. Detta ska jag inte göra om, då det blir mkt godare med de ingredienserna. Men däremot var det supergott att bara ha lax som enda fisken i soppan och att ha gul lök, purjolök och morötter som grönsaker. Sen är ju saffran ett MÅSTE ;) Dock dög absolut som en billigare variant, men det är myyycket godare med vin och grädde. Kolla tidigare recept.
Alla <3 dag middag
I måndags så var det alla <3 dag och då lagade jag och killen 3 rätters. Det vi lagade och åt var följande:

Avokado med salt, peppar och citronolivolja med (köpt för en gångs skull) skagenröra till förrätt.

En kyckling/kokosmjölks/vitlök/sweetchili gryta med nudlar till huvudrätt.

En supergod varm fruktsallad med mörk choklad på till efterrätt.
Till detta drack vi från världens största vinflaska som vi fick från mamsen, supergott!

Jag fick även detta av killen (som sagt att vi inte skulle ge ngt till varandra):

En vacker rosenbukett och...

... världens sötaste nallebjörn. Nu fick han många pluspoäng!
Broccolisoppa

Jag hade en dag kokt broccoli över sen dagen innan så jag slängde ihop en soppa med lök, vitlök och broccoli som jag mixade och sen åt med en klick creme fraish och...

... knaperstekt bacon och kokt ägg. Najs najs!
Rester-combo
Man kan alltid göra något gott av rester. Här hade jag pannbiffar och lite vitlökssmör i frysen som jag rev lite morötter till. Supergott!

Så där, detta var två veckors uppdatering. Jag ska försöker bli lite bättre och uppdatera oftare, det har bara varit lite mkt senaste veckorna. Ha det gott gott folk så hörs vi snart igen =)

Jag hade en dag kokt broccoli över sen dagen innan så jag slängde ihop en soppa med lök, vitlök och broccoli som jag mixade och sen åt med en klick creme fraish och...

... knaperstekt bacon och kokt ägg. Najs najs!
Rester-combo
Man kan alltid göra något gott av rester. Här hade jag pannbiffar och lite vitlökssmör i frysen som jag rev lite morötter till. Supergott!

Så där, detta var två veckors uppdatering. Jag ska försöker bli lite bättre och uppdatera oftare, det har bara varit lite mkt senaste veckorna. Ha det gott gott folk så hörs vi snart igen =)
Kommentarer
Trackback