Risoni och baconsås, Lax och camenbertsallad, Saffransfiskgryta, Pannbiff, Kycklinggryta med chili och kokosmjölk, fredagssnacks, tacopaj a la Cina, Lasagne med aubergine, ananasglass, jordgubbssmoothie och makrillsallad

Då var det dags för uppdatering av bloggen igen. Här kommer en helst del smaksiga rätter som jag ätit de senaste två veckorna.

Risoni och baconsås



Hade lite risoni (pasta som ser ut som ris) hemma och slängde ihop en bacon- och svampsås till den. I såsen finns creme fraish, stekt bacon, stekta chaminjoner, lök och en skvätt matlagningsgrädde. Till detta serverade jag lite kokta haricoverts. Supersmidigt och riktigt gott!

Lax och camenbertsallad



Jag hittade lite sallads-lax på hemköp och en liten camenbertost och gjorde en mycket god sallad. Den innehåller isbergssallad, gurka, orange paprika, rödlök, skivad avokado, gravad lax och camenbertost. Mumma för salladsälskare =)

Saffransfiskgryta



Jag blev sååå himla sugen på potatismos förra helgen och hade även en burk creme fraish med saffranssmak i kylen och några bitar lax i frysen. Så jag sökte lite på google efter fisk och saffran och det blev då denna rätt som kvällsmat på måndagen. Jag tinade laxbitarna, lade de i en ugnsfast form, på med salt och peppar, på med hackad purjolök och hackad paprika och tll sist på med en burk creme fraish saffran och tomat och en skvätt matlagningsgrädde. In i ugnen ca 20-30 min sen vart det klart =) Lite hemmagjort potatismos till det och dagen är gjort! Suuupergott!

Pannbiff med trattkantarellsås och pasta



Jag gjorde vanliga pannbiffar där jag rev lite vitlök i smeten. Till detta förvällde och stekte jag trattkantareller som jag hade i frysen. Dessa gjorde jag en mycket god sås på. Såsen gjorde jag så att jag använde pannbiffarnas stek-fett, lite matlagningsgrädde, en skvätt ättiksgurkespad, en skvätt lingonsylt, salt och peppar. Istället för potatis så hade jag pasta till. Det blev mycket gott med vitlöksbiffar och trattisar =)

Kycklinggryta med chili och kokosmjölk



En superenkel och god kycklinggryta. Skär kycklingfiléer i bitar, stek dessa i lite salt och peppar. I med lök, vitlök, hackad morot och lite frysta wokgrönsaker i en wokpanna. När grönsakerna är klara släng tillbaka de stekta kycklingbitarna, på med två burkar kokosmjölk lätt, en skvätt sweet chili sås och lite extra salt och peppar. Låt puttra ca 15 min och så är det klart. Ifall man vill kan man ha lite nudlar till grytan. Mycket gott!

Fredagssnacks



Mitt ultimata fredagsgodis: Naturgodis, morötter och gurka med dipp och sen lite kex (som är johans). Smask smask!

Tacopaj a la Cina



Min kompis Cina gjorde en suuupergod tacopaj hemma hos mig häromveckan, och jag måste visa alla det goda receoptet. Gör en vanlig pajdeg och knåda ut degen i pajformen. Låt degen förgrädda lite, ca 10 min. Stek sen köttfärs och lite lök med tacokrydda. Lägg i den stekta köttfärsen i den förgräddade pajformen med deg, på med ett lager creme fraish med paprikasmak, ett lager ost och lite paprikabitar längst upp. Grädda i ugnen ca 25 min i 175 grader. MUMMA sååå GOTT =)

Lasagne med aubergine



När far, fars fru och lilla lillasyster var på besök så slängde jag ihop en lasagne, gjorde som vanligt fast hade i ett lager med aubergine, mycket gott =)

Ananasglass



Gjorde lite nyttig hemmagjord glass, denna gången på ananas. Hade en färsk ananas som jag fryst ner halva i bitar. Dessa bitar tinde jag lite grann, sen slängde de i en skål med en burk kesella lätt och mixade. Detta serverade jag i två små glas med några bitar av den frysta ananasen som jag sparat. Nam nam!!!

Jordgubbssmoothie



Suuperenkelt med såå gott. Något som man hinner göra i reklampausen ;) Ta bara fram lite jordgubbar ur frysen som tinar lite. Häll på med mjölk och mixa ordentligt med stavmixer. Klart och njut!

Makrillsallad



Så var vi framme vid söndagens lunch/middag. Gjord en mycket god makrillsallad. Tog några blad huvudsallad, lite hackad gurka, hackad paprika, majs på burk, hackad purjolök, en hackad avokado, ett kokt delat ägg med två klickar majonäs på. På med min olivolja med citronsmak, salt, peppar och sen en burk makrill på sida. Mumms!!

Nu är det dags för det sista söndagsslappet och kanske en kopp med riven ingerfära och honung. 

Ha det gott allt folk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0