Snacks, makrillsallad, dillkött, jordgubbar, grillat, kyckling i ugn, färskpressad juice, tacotallrik, varmrökt lax, morotssoppa, prinicsallad och vårtecken.

Så där, då var det dags för uppdatering igen. Här kommer två veckors gottiheter =)

Fredagssnacks en helt vanlig fredag.


Här kommer mina favvisar på fredagsmyset =) Havrekakor (Johans), Exotiskt godis (älskar nötterna med yoghurt och kokostopparna), skivade morötter och gurka som jag dippar i min bacondipp jag köpte på Skänninge marken i somras. Mumma!

Makrillsallad



Här kommer en helt vanlig sallad med en burk makrill till. Enkelt, men supergott. Hade bladsallad, röd paprika, majs, rödlök, AVOKADO <3 och ett kokt ägg i salladen. Till en klick creme fraish och lite majonäs på äggen. Såå goott!

Dillkött



Var hemma hos mormor o morfar och fick deras uuunderbara dillkött. Fick även med mig lite kött och sås hem. Såsen gjorde jag lite mer av bara och kokade potatis, sen så hade jag två supergoda luncher =) Måste bara säga att det ska vara dillkött med lite kött i potatis i som guppar, ifall jag får bestämma ;)

Jordgubbar



I förra veckan så var det extrapris på jordgubbar på Hemköp, 1 liter för 15 kr. Så klart jag åt det som kvällsmat en dag. Sååå gott och faktiskt riktigt smakrikt för att vara så här års =)

Grillat

I veckan som varit så har det varit helt underbart väder och massor av sol, såklart att det blev en heeel del grillat =)



När lilla syster var här så grillade vi på balkongen. Denna gången blev det fläskfilé skuren i bitar som jag marinerade i min favvo: sweet chilisås, soya och rapsolja. Mumms! Sen till det lite bea-sås och sallad.



Dagen efter bar det av hem till mormor o morfar med syster och då hade de köpt entrecote på Skönero kött här runt knuten. Den grillades efter att legat i mycket god marinad, och serverades med pommes, sallad, bea och två kryddsmör. Lätt bland det godaste kött jag någonsin ätit!!! Skönero kött ÄGER!



Eftersom jag åkte hem till mormor o morfar även i påsk så hade jag turen att få äta denna underbara entrecote från Skönero kött TVÅ gånger. MUUUMMSSS!



Jag och killen hade även en liten egen grillkväll här hemma på balkongen med vår el-grill. Då blev det små bitar av fläskfilé på spätt som marinerats, potatis, morot och palsternacka i ugnen och så grillade vi även lite paprika och lök. Till det gjorde jag min sweet chili-creme fraish sås. Riktigt smaskigt! Tips på rotfrukter i ugnen, ha 200 grader i ca 25-30 min, så får de härlig färg och konsistens.

Kyckling i ugn



Hittade lite kyckling i ufrysen och var såå sugen på potatismos så blev detta till middag: Potatismos a la Sanna med kyckling i ugnen. Kycklingen förstekte jag i panna med salt och peppar, lade i den i en ugnsform, la färsk broccoli bredvid, hällde på matlagningsgrädde, lite soya och på med lite ost på toppen. Det lät jag vara i ugnen ca 25 min på 200 grader. Blev faktiskt riktigt gott, men nästa gång ska jag köra utan osten.

Färskpressad juice



Fick en juicepress av mormor och morfar förra veckan, guuud så gott det är. En eller två apelsiner, 30 sekunder med juicepressen och sen har man världens godaste och nyttigaste juice framför sig. Underbart!

Tacotallrik



På fredagskvällen så vad jag själv hemma och kände för att mysa till det lite. Så jag svängde ihop en tacotallrik och gjorde egen guacamole. Sååå gott! Vad har ni på er taco? Jag har sallad, gurka, paprika, röd lök, majs (ett MÅSTE), ost, creme fraish och ifall jag orkar guacamole =)

Varmrökt lax



Jag var hemma hos papsen med fru och min lilla lillasyster. Då hade jag turen att få med mig lite varmrökt lax hem. Den var helt sjukt god. Jag gjorde en liten sallad till och värmde rester av tacofärsen som behövdes ätas upp, sen hade jag hälften av laxen till. Ooohhh lyx sallad säger jag bara!

Morotssoppa



Ikväll så var ja trött och kände för min älskade morotssoppa. Receptet finns tidigare i bloggen. Till soppan åt jag resten av den varmrökta laxen på två rån med lite lättmajonäs på. Härligt!



Prinicsallad



Jag och killen gjorde en liten picnic förra veckan i solen. Då slängde jag ihop en sallad och killen gick och köpte en färdiggrillad kyckling som jag pillade isär. Lite mer än hälften av kycklingen hade jag och killen i salladen, medan jag fryste in en tredjedel som jag hade i en annan sallad en annan dag. Supersmidigt!

Vårtecken



Så tänkte jag avsluta mitt "lilla" inlägg med ett härligt vårtecken jag såg på en av mina promenader förra veckan. En sååå vacker svan i solen som speglas i vattnet.

Ha det gott alla människor!

Risoni och baconsås, Lax och camenbertsallad, Saffransfiskgryta, Pannbiff, Kycklinggryta med chili och kokosmjölk, fredagssnacks, tacopaj a la Cina, Lasagne med aubergine, ananasglass, jordgubbssmoothie och makrillsallad

Då var det dags för uppdatering av bloggen igen. Här kommer en helst del smaksiga rätter som jag ätit de senaste två veckorna.

Risoni och baconsås



Hade lite risoni (pasta som ser ut som ris) hemma och slängde ihop en bacon- och svampsås till den. I såsen finns creme fraish, stekt bacon, stekta chaminjoner, lök och en skvätt matlagningsgrädde. Till detta serverade jag lite kokta haricoverts. Supersmidigt och riktigt gott!

Lax och camenbertsallad



Jag hittade lite sallads-lax på hemköp och en liten camenbertost och gjorde en mycket god sallad. Den innehåller isbergssallad, gurka, orange paprika, rödlök, skivad avokado, gravad lax och camenbertost. Mumma för salladsälskare =)

Saffransfiskgryta



Jag blev sååå himla sugen på potatismos förra helgen och hade även en burk creme fraish med saffranssmak i kylen och några bitar lax i frysen. Så jag sökte lite på google efter fisk och saffran och det blev då denna rätt som kvällsmat på måndagen. Jag tinade laxbitarna, lade de i en ugnsfast form, på med salt och peppar, på med hackad purjolök och hackad paprika och tll sist på med en burk creme fraish saffran och tomat och en skvätt matlagningsgrädde. In i ugnen ca 20-30 min sen vart det klart =) Lite hemmagjort potatismos till det och dagen är gjort! Suuupergott!

Pannbiff med trattkantarellsås och pasta



Jag gjorde vanliga pannbiffar där jag rev lite vitlök i smeten. Till detta förvällde och stekte jag trattkantareller som jag hade i frysen. Dessa gjorde jag en mycket god sås på. Såsen gjorde jag så att jag använde pannbiffarnas stek-fett, lite matlagningsgrädde, en skvätt ättiksgurkespad, en skvätt lingonsylt, salt och peppar. Istället för potatis så hade jag pasta till. Det blev mycket gott med vitlöksbiffar och trattisar =)

Kycklinggryta med chili och kokosmjölk



En superenkel och god kycklinggryta. Skär kycklingfiléer i bitar, stek dessa i lite salt och peppar. I med lök, vitlök, hackad morot och lite frysta wokgrönsaker i en wokpanna. När grönsakerna är klara släng tillbaka de stekta kycklingbitarna, på med två burkar kokosmjölk lätt, en skvätt sweet chili sås och lite extra salt och peppar. Låt puttra ca 15 min och så är det klart. Ifall man vill kan man ha lite nudlar till grytan. Mycket gott!

Fredagssnacks



Mitt ultimata fredagsgodis: Naturgodis, morötter och gurka med dipp och sen lite kex (som är johans). Smask smask!

Tacopaj a la Cina



Min kompis Cina gjorde en suuupergod tacopaj hemma hos mig häromveckan, och jag måste visa alla det goda receoptet. Gör en vanlig pajdeg och knåda ut degen i pajformen. Låt degen förgrädda lite, ca 10 min. Stek sen köttfärs och lite lök med tacokrydda. Lägg i den stekta köttfärsen i den förgräddade pajformen med deg, på med ett lager creme fraish med paprikasmak, ett lager ost och lite paprikabitar längst upp. Grädda i ugnen ca 25 min i 175 grader. MUMMA sååå GOTT =)

Lasagne med aubergine



När far, fars fru och lilla lillasyster var på besök så slängde jag ihop en lasagne, gjorde som vanligt fast hade i ett lager med aubergine, mycket gott =)

Ananasglass



Gjorde lite nyttig hemmagjord glass, denna gången på ananas. Hade en färsk ananas som jag fryst ner halva i bitar. Dessa bitar tinde jag lite grann, sen slängde de i en skål med en burk kesella lätt och mixade. Detta serverade jag i två små glas med några bitar av den frysta ananasen som jag sparat. Nam nam!!!

Jordgubbssmoothie



Suuperenkelt med såå gott. Något som man hinner göra i reklampausen ;) Ta bara fram lite jordgubbar ur frysen som tinar lite. Häll på med mjölk och mixa ordentligt med stavmixer. Klart och njut!

Makrillsallad



Så var vi framme vid söndagens lunch/middag. Gjord en mycket god makrillsallad. Tog några blad huvudsallad, lite hackad gurka, hackad paprika, majs på burk, hackad purjolök, en hackad avokado, ett kokt delat ägg med två klickar majonäs på. På med min olivolja med citronsmak, salt, peppar och sen en burk makrill på sida. Mumms!!

Nu är det dags för det sista söndagsslappet och kanske en kopp med riven ingerfära och honung. 

Ha det gott allt folk!

RSS 2.0