Filbunke, räksallad, lasagne och lite frukost.

"Saltå Dinkelmjöl är ett stenmalet, siktat mjöl med hög utmalning. Dinkel har genom sin glutenkvalitet och unika proteinsamman-sättning väldigt bra bakegenskaper. Det kan användas i alla recept i stället för vete.
Bröd och bullar bakat på dinkel får extra fin och mustig smak."
Testade även en annan god grej häromdagen,. filbunke. Det är som en finsk fil-pudding typ. Lite lagom slemmig, men mycket god och faktiskt nyttig.

Per 100 gram | ||
Energi | 220 kJ / 55 kcal | |
Protein | 3 g | |
Kolhydrater | 4,5 g | |
Fett | 2,5 g | |
Kalcium | 120 mg (15 %*) |

Dagen innan så lagade faktiskt killen lite mat, han gjorde en supergod lasagne. Vet inte exakt vad han hade i, men så här gott blev det.

I lördags så ville jag lyxa till min vanliga frukost (en skivad banan i en skål med onaka). Så jag skar upp en röd grapefrukt och kryddade min onkaka lite. I onakan hade jag kanel, ingerfära och kardemumma. Blir nästan lite pepparkakssmak på den då. MUMS! Dessutom är grapefrukten smockad med vitaminer =)

Igår kväll så blev det att slöa hemma och vila upp halsen inför nästa dags jobb. Då hade killens brors fru med sig en påse med chips. Brukar ju försöka mig hålla ifrån det, men oj så gott det var. Mina bästa chips också, Grillchips.

Det blev visst en skål med popcorn till kvällsmat idag, ooopps.. Men man kan inte alltid vara duktig varje dag..

Bra blogg, inspirerande!:) Men det där med dinkelns proteinhalt, det låter ju jättekonstigt. Äggvitan innehåller ju 92% protein och gulan en tredjedel protein. Det känns inte alls troligt att ett spannmål skulle kunna innehålla lika mycket. Även om dinkel är mycket bättre och godare än vanligt vetemjöl:)
Hejsan Sara..
Jo jag tyckte också att det lät lite väl mkt med protein i dinklet, men kollade upp det ännu mera nu...
Aktuell analys av dinkel 2010:
Näringsvärde: Genomsnitt för 100 g.
Protein 13,5 g
Ägg stekt
NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
Protein 13,89 g
Om man kollar på dessa tabeller, som kommer från miljömatkvarn.se och warbrokvarn.se så verkar det ju faktiskt stämma =) lite häftigt =)
Roligt att du gillar bloggen =)
P&K Sanna
Gick in och kollade i livsmedelsverkets databas, där står det att ägg innehåller drygt 12 g protein. Känns konstigt men då stämmer det ju :S Knäppt.
Funderade lite till och det kanske är så att de räknar på färskvikt i äggets fall och torrvikt när det gäller mjölet, då känns det rimligt. Ägg innehåller 76,3% vatten (också enligt slv) och då kan det ju stämma att det innehåller 12% protein.. Men om man tar bort vattnet blir ju helt plötsligt proteinhalten mycket högre, typ drygt 50% eller något sånt.
Intressant:)
Kram kram