Lax med riva morötter, kycklingsallad och pannbiff =)

Nu var det några dagar sen jag skrev i bloggen, har nämligen haft syster på besök så har haft fullt upp, men här kommer lite från de senaste dagarna. 

Till lunch häromdagen blev det att jag värmde lite lax från frysen (som jag tidigare hade tillagat i ugnen med salt och citronpeppar), rev lite morötter, som jag sprayade min citron-oliv-olja på och sen snorde jag ihop en supergod sås till =) Hade lite creme fraish, fryst dill, salt, peppar och citronsaft i. Kanoners =)



Sen blev det en kycklingsallad dagen därpå. Hade i isbergssallad, slantade morötter, gul paprika, majs ocj kidneybönor =) Kycklingen fick jag faktiskt ett tips från mamsen. På coop så hade de färdiggrillade kycklinglår 2 st för 10 kr, så köpte 4 st sådana och frös in, och sen är det bara att tina dem, pilla isär den och man får en supergod kyckling till t ex sallad =)



Sen på kvällen orkade jag inte vara seriös med matlagningen, så tog det som var lättast, att steka ett ägg och bacon och till det lite bruna bönor. Ser inte så gott ut, men är faktiskt ganska gott =)



Men sen på fredagen så kom ju lillasyster och jag kände att jag ville lyxa till det lite, så gjorde pannbiffar med gräddsås, potatis, ättiksgurka och lingonsylt. MUUUMMMA. 

När jag gjorde pannbiffarna så hade jag inget ströbröd eller mjölk hemma, men tog en vanlig brödskiva som jag hackade sönder, hällde den i en bunke med lite vatten så att den löstes upp, sen i med ett ägg, salt, peppar, hackade gul lök och sen nötfärsen. Blanda väl och sen är det bara att steka. Funkade superfint! Ett tips när man gör pannbiffar eller köttbullar, om man inte vill råka överkrydda på en gång så var lite varsam i början när man kryddar, gör en jätteliten köttbulle och stek den, sen kryddar man mer på resten av färsblandningen =)



Sen gjorde jag gräddsåsen så att jag hällde i matlagningsgrädde i stekpannan efter att jag stekt biffarna där, så att det är lite mojs där från biffarna. Sen i med salt, peppar, lite soya, lite ättiksgurkespad och en skvätt lingonsylt. (Tips från mamsen och mormor). Blir supergött!

Nu ska jag och lillasyster äta brunch med ägg, fil, mackor, te och hela fadderullan. Mums.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0