Ekologisk ostkaka, sallad med makrill, rotfrukter i ugnen, sallad med lax och tatueringsskisser.

Det blev visst en lång rubrik denna gången, men har lite att skriva sen sist. I söndags så var det en bakisdag och killen hade varit på en marknad dagen innan och köpt ekologisk ostkaka (även ekologisk rabarbermarmelad och svenska kantareller som jag förvällde och frös in). Käkade den till kvällsmat på söndagen med lite lätt kesella till. Var tyvärr lite smaklös, måste erkänna att frödinge är godare, men kändes bra att äta ekologiskt.



Dagen efter kom kompisen lollo hit en sväng och umgicks lite och lämnade även lite tatueringsskisser till min snart kommande tatuering. Mycket trevligt! Då käkade vi lite sallad till kvällsmat med makrill och varsitt ägg. Mumma.



Här kommer även två delar av tatueringsskisserna som ska bli en gemensam någon gång nu i höst =)



Tänkte ta lite av dessa delarna och försöka pussla ihop det tillsammans med tatueraren =)



Kvällen efter det så tänkte jag prova ngt nytt, att ha rödbetor med i "rotfrukter i ugnen". Det var lite speciellt, mycket gott men rödbetorna färgade av sig väldigt mkt. Sen hade jag tyvärr väldigt lite motivation igår till att laga mat så fläskfilén i ugnen blev torr.. Men men sånt händer. Med lite chilisås så blev det gott ändå =)

Rotfrukterna i ugnen gjorde jag genom att jag skivade sötpotatis, morötter, vanlig potatis och rödbetor och hällde på lite olivolja och havssalt, sen in u ugnen i 200 grader i ca 50 min. Fläskfilén stekte jag först i panna med salt och peppar (ska nästa gång ha högre temp i pannan när jag lägger i fläskfilén, så att den får lite mer färg (och även kan hålla in köttsaften lite bättre i ugnen)), sen så hade jag även den i ugnen med rotfrukterna. Men nästa gång ska jag bara ha den inne 20-30 min, inte mer :P



Ikväll så var jag på gymmet för första gången på en månad och blev då vääldigt hungrig efter passet. Så gjorde en vanlig sallad fast med lite extra tilltugg. I salladen hade jag några kuber av ost, jag hade tillagad lax i frysen som jag bara tinade, jag kokade 2 st ägg, fixadetvå riskakor med lätt färskost och sen gjorde jag en liten röra på lätt kesella, hackad rödlök, fishsticks, salt, peppar och citronsaft. Röran blev ganska god, men tyvärr kändes den lite fet, även fast jag hade i lätt kesella. Ska köpa lite dyrare crabfish nästa gång så kanske den blir godare =)



Nu blir det till att slöa lite framför tvn och kolla på mitt favvoprogram "halv åtta hos mig". Tycker det är supermysigt och man får massor av mattips =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0