Chili con "Arne" och Sallad med kräftröra

Igår så handlade jag på mig massa burkar med bönor och gjorde mig en stor chili con carne =)



Den blev verkligen supergod.

Det jag hade i denna var: 2 burkar hela skalade tomater (som jag hackade sönder), 2 burkar vita bönor, 1 burk kidneybönor, 2 gula lökar, 1 burk majs, 400 gram nötfärs och fräst pressad vitlök. Kryddade med chili, salt och svartpeppar =) Först så fräser man hackad lök, pressad vitlök och i med färsen. Sen är det bara o hälla i alla brukar med bönor, i med kryddorna och puttra i ca 10 min och sen KLART =)

Till detta så blev det lantkubbröd hembakat (på hemköp, hehe) Supergott var det iaf =)



Sen så provade jag ju lätt kvarg som jag lovade i det tidigare inlägget... och.. det var... SUPERGOTT =) Värmde lite frysta jordgubbar och blandade i det. Det smakade nästan lite som turkisk yoghurt, fast inte lika mkt fett. Så kommer använda det massor nu =)



Idag så blev det en vanlig sallad med lite ovanligt tillägg till, en kräft-skink-rom-röra =) Hade även med rödlök, creme fraish, svartpeppar och salt i röran. Najs najs. Tips bara, ha inte för mkt salt i när man använder kräftstjärtar på burk då de redan är väldigt salta.



I salladen hade jag isbergssallad, kidneybönor, gurka, majs och gul paprika. Väldigt enkel, men funkar. Ska försöka mig på att börja testa andra salladssorter med nu tänkte jag, även se om det är några spännande grönsaker som man inte provat innan som man kan ha i salladen. Tips om du vill lära dig att äta bönor också. Jag tyckte inte heller om bönor förut, men kidney har inte så sandig smak som andra bönor har och är också väldigt milda i smaken. Bra att börja och ha dem i tex röror, köttfärssås eller grytor, då märker man de inte lika mkt men lär sig ändå uppskatta smaken mer o mer ;) (Så gjorde jag iaf)

Till killen så blev det samma röra fast på en bit morotsbröd. Han tyckte också att det var mycket gott =)



Ikväll ska jag nog poppa mig lite popcorn och ska då testa en grej som min kinesiska klasskamrat har tipsat mig om, att ha lite socker på dem.. Hmm, skeptisk men måste ju prova.. Jag får utvärdera sen ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0