Stuvade makaroner, kantarell-rullar, tacogratäng, fisksoppa på saffran och tilltugg.

Tjolahopp allelojten. Har nyss ätit det godaste på länge ska jag säga, gjorde nämligen en saffranssoppa idag, MUMS! Varit himla sugen ett tag så tog tag i det och det blev superduper.

Jag hade detta i soppan:
400 gram vit fisk
100 gram skalade räkor
1 purjolök
½ liter fiskbuljong
2 dl vitt vin
2 dl grädde
1 pkt saffran
vitlök (1-2 klyftor)
svartpeppar
basilika, timjan
olivolja
tina fisken varsamt
dela i lagom bitar
strimla purjon och fräs tsm med
den pressade vitlöken i gryta
tillsätt salt, peppar, buljong,
vin och grädde -> sjuda 10 min
lägg i fisken och sjud i 5 min
tag grytan från värmen och
lägg sen i räkorna
låt dra ca 2 min
servera =)
400 gram hajmalfilé och lax, (100 gram skalade räkor) hade inte idag, men mkt gott i, 3 morötter, 1 purjolök, ½ liter fiskbuljong, 2 dl vitt vin, 2 dl grädde (matlagningsgrädde), 1 pkt saffran (kostar nu 25 kr), vitlök (1-2 klyftor),svartpeppar, salt och olivolja.

Sen gjorde jag såhär:
Jag tinade fisken varsamt i varmt vatten, dela den i lagom bitar, strimlade sen purjon och hackade morötterna och fräste den tsm med den pressade vitlöken i en gryta, sen så tillsätte jag salt, peppar, buljongen och lät koka i 15 min. Sen hällde jag i vinet och grädden -> lät sjuda i 10 min, sen la jag i fisken och lät den sjuda i 5 min, sen tog jag bort grytan från värmen (och la sen i räkorna, om man har sådana) och lät sen dra ca 2 min till. Sen var det bara att servera =)



Bilden gör inte soppan rättvis, PROVA DEN ;)

Häromdagen, närmare bestämt i lördags, var jag inte lika ambitiös. Då blev det stekt falukorv med stuvade makaroner innan det var dags för utgång. Superenkelt, går snabbt och är faktiskt riktigt gott. Men kanske inte suuupernyttigt. Men man kan inte alltid vara nyttig, hehe.



I söndags så spenderade jag några timmar med att rensa, förvälla och torka svamp som jag fått av syrrans kille. Verkligen suuupersnällt =) Var vanliga kantareller och trattisar, mm. Av några kantareller så gjorde jag två kantarellknyten till förrätt till mig och killen. Hade ätit tacos och ville använda resterna, så bröden är tacobröd som jag delade i tu, smörade och sen la i smörstekta kantareller. Kolla tidigare inlägg för att se hur jag tillagade kantarellerna =) Är verkligen skogens guld. Ska testa pastasås med kantareller och bacon snart, mmmm.



Till huvudrätt så blev det en tacosgratäng med pasta, även där massa rester från fredagen. Kokade lite pasta, varvade pastan med tacosfärsen, tacosåsen, lite ost, redning och överst på med nachochips och ost. Mumma =)



Freestylade även med lite mer tacobröd som blivit över. Skar i långa stänger och stekte i pannan med lite olivolja, faktiskt gott som tilltugg =)

Igår kväll var det dags för en god sallad igen. I denna hade jag salladskål, gurka, kidneybönor, rödlök, gul paprika, majs, oliv-citron-spray. Överst hade jag kokta ägg i delar, makrill, creme fraish i klickar och en klick kaviar till äggen, mumma =)



Ett gott och nyttigt tilltugg som jag åt häromkvällen. Skiva en banan, på med lätt kesella, krydda med kardemumma och ingerfära. Klart =)



Ett till gott och nyttigare tilltugg. Skala och skiva några morötter i stänger. Blanda sedan en dipp (jag tog lätt kesella för att göra det lite nyttigare). Dippkryddan denna gång var en bacon and cheese krydda som jag köpte på skänninge marken i somras, muuuuuums. Köpte även lite vindruvor som var på extrapris på hemköp idag. 



Tack och godnatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0